Канада спрощує життя українським студентам
Замовити дзвінок

Канада спрощує життя українським студентам

Навчання в Канаді

Навчання в іншій країні - те, про що мріють багато студентів та дітей, які закінчують школу. І якщо об'єктивно подивитися, то у освіти за кордоном є безліч плюсів: Більш високий рівень викладання. У Канадських ВНЗ лекції ведуть професори зі світовим ім'ям. Широкі можливості для подальшого життя в плані працевлаштування і варіант залишитися в країні на ПМП. Велика свобода вибору дисциплін, можливість займатися тим, що подобається. Система вищої освіти Канади кардинально відрізняється від моделі, яку можна зустріти всюди на теренах пострадянського простору. Вона куди більш ефективна, зручна і цікава для студентів, і, що особливо важливо, більше відповідає сучасним реаліям. Є й багато інших позитивних сторін, на які не доводиться розраховувати в Україні. Будь то Одеса, Львів, Харків або столиця, якість викладання і інші особливості освітньої системи залишають бажати кращого. Тому після закінчення школи багато хто розглядає варіант вступу до іноземного ВНЗ. Про це замислюються і ті, хто вже отримує вищу освіту в межах країни.

Куди поїхати на навчання?

Серед інших варіантів особливо цікавою буде для українців навчання в Канаді. Особливо варто звернути увагу на даний варіант тому, що нещодавно MPNP - імміграційна програма провінції Манітоби - оголосила, що збирається вводити нові пропозиції для студентів з інших країн. Провінція знаходиться в центрі країни, в її столиці - місті Вінніпезі, де регулярно проходять різні фестивалі. Крім того, місто - важлива транспортна розв'язка, зв'язковий вузол, через який йдуть залізничні шляхи. Це гарантує не тільки велике надходження коштів до міста, але і різноманітне та цікаве населення, чисельність якого в провінції понад 1,3 мільйона чоловік. Навчання в Канаді для українців має такі особливості і переваги: ​​в країні широка українська діаспора. Потрапивши сюди, молоді люди не будуть відчувати себе чужими. Саме це часто відлякує людей, які цікавляться переїздом в інші країни - відсутність «своїх» на території майбутнього місця проживання. Високий рівень життя, можливості працевлаштування за спеціальністю, більш високого заробітку, ніж в Україні та інше. Канада - країна, що займає одне з перших місць в рейтингах країн з високим рівнем життя. Переїжджаючи туди, Ви зможете відчути всю красу такого положення на собі. Ціни на навчання в Канаді вище вітчизняних, але нижче, ніж у багатьох передових країнах - Америці, Англії. Якість же освіти нітрохи не гірше. З канадським дипломом без проблем можна влаштуватися на роботу в будь-яку компанію світу - від Гугл і до Наса. Нещодавно була відкрита нова освітня програма під назвою «Міжнародний освітній потік» (IES), орієнтована виключно на іноземних студентів. До неї входять напрямки STEM (Наука, технології, інженерія, математика), а також вона дає можливість більш швидкого оформлення заявки на ПМП навіть без пропозиції по роботі.

Програма IES

Про програму варто сказати детальніше.
Помічник міністра імміграції та економіки Бен Ремпель стверджує, що програма розроблялася для того, щоб дати можливість отримати належний рівень освіти тим молодим людям, які раніше робили вибір на користь більш вигідних в еміграційному плані програм. Це - баланс між вартістю і хорошими умовами. Непоодинокими були випадки, коли студенти вибирали найбільш короткі програми, які навіть не входили в коло їхніх інтересів. Тепер же потреба так поступати відпаде. Також міністр додав, що метою програми є навчання іноземців в цікавих для них сферах з можливістю подальшого успішного працевлаштування. Університети Канади, які беруть участь в цій програмі, будуть запрошувати на навчання в різних сферах і професіях.
Студенти програми матимуть право подати заявку на постійне місце проживання відразу по закінченню навчання. Більш того, зробити це зможуть навіть студенти, ще не закінчивши бакалаврат, якщо матимуть на руках пропозицію про роботу. Дана пропозиція має відповідати спеціальності, яка отримується, що, в свою чергу, має бути в спеціальному переліку професій провінції. Студенти, які здобудуть вищу освіту в Канаді, але не в Манітобі, також можуть подавати заявку на роботу в цій провінції.
Навчання в цій країні - відмінна можливість для студентів, які хочуть добитися в житті чогось більшого. Неважливо, з Києва Ви або з якогось іншого міста: доклавши зусиль, Ви досягнете своєї мети і зможете не тільки отримати освіту в Канаді, а й перспективу залишитися тут жити. Зважте всі «за» і «проти», і Ви зрозумієте, що даний варіант - краще, про що Ви могли мріяти!